Belföld

Meggyes Tamás nem hajlandó fizetni

Esztergom volt polgármester fellebbez az ötmilliós kártérítés ellen, amit jó hírnév megsértése miatt kellene fizetnie.

Esztergom volt polgármestere fellebbezést nyújt be a személyét elmarasztaló elsőfokú ítélet ellen; a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság Meggyes Tamást, illetve az Esztergomi Televíziót és a Hídlap kiadóját, az EHIR Kft.-t jó hírnév megsértése miatt ötmillió forint nem vagyoni kártérítés megfizetésére kötelezte.

“Minden állításomat fenntartom, azokat bizonyítani tudom, és ezért bízom abban, hogy a bíróság másodfokon megváltoztatja a döntését” – írta Meggyes Tamás fideszes országgyűlési képviselő az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

A megyei bíróság csütörtökön nyilvánosságra került ítélete szerint Meggyes Tamás valótlanul állította, hogy egykori kampányfőnöke, Horváth Mihály kapcsolatba hozható házának felgyújtásával, amiért tízmillió forintot adott, illetve meg akarta vásárolni egy képviselő szavazatát a testület feloszlatása érdekében, továbbá rá nézve terhelő nyomozati iratokat lopatott el rendőrségi szervektől.

Az ítélet alapján Meggyesnek bocsánatkérést kell felolvasni az Esztergomi Televízióban, a szöveget meg kell jelentetni a Hídlapban, továbbá ötmillió forint kártérítést kell fizetnie Horváth Mihálynak.

A kártérítés egyetemleges, azaz bármelyik alperesen a teljes összeg végrehajtható, ha a többi alperes nem tud fizetni. Az Esztergomi Televízió a társaság anyagi gondjai miatt nem készít adásokat és az adóhivatalnak is jelentős összeggel tartozik. A Hídlap című újság megjelenik, ott a bocsánatkérés közzétehető, de a kártérítés kifizetése a lap számára nagy terhet jelent – közölték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik