Belföld

A Hírszerzőtől érkezik a hvg.hu új főszerkesztője

A posztot jövő szerdán Gavra Gábor veszi át, aki a Magyar Narancs belpolitikai újságírója is volt már.

A hvg.hu pénteki közlése szerint a hírportál jelenlegi főszerkesztője a 70 éves Hirschler Richárd – aki közel három évtizeden át dolgozott a HVG-nél – nyugdíjba vonul.

Az új főszerkesztőt a szerkesztőség vezetőinek egyetértésével választotta ki a HVG Kiadó Zrt. Mint írták, Gavra Gábor (a képen) a hírportál szakmai értékeinek megőrzése mellett tervei szerint tovább kívánja erősíteni a portál gazdasági és politikai rovatait, és célul tűzte ki a hírszolgáltatás teljességének, gyorsaságának, megbízhatóságának erősítését.

Felhívták a figyelmet, hogy a hírportál a Gemius OPA adatai szerint hetente átlagosan 440 ezer egyedi látogatót ér el, és ennek jelentős bővítését tervezik. A szerkesztőség az írott tartalom mellett további fejlesztéseket tervez képes és videotartalmaiban is, továbbá a mobilos és a táblagépes online médiapiacon is fontos szerepet szeretnének betölteni a jövőben.

A szintén a HVG Kiadó Zrt. kiadásában megjelenő Hírszerző – megmaradva politikai portálként, átalakuló vezetéssel – a jövőben markáns véleményekkel, elemzésekkel erősödik majd tovább.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik