Belföld

Rászállt Tarlósra az MSZP Koltay menesztése miatt

A szocialisták fővárosi frakciójának vezetője szerint Tarlós István főpolgármester "dilettáns, kártékony és alkalmatlan".

Horváth Csaba közleményében Koltay Gábor, a József Attila Színház leváltott vezetőjének azonnali visszahelyezését követeli.

A frakcióvezető szerint Tarlós István azért dilettáns, mert nem tudja, hogy néhány héttel az új színházi évad próbái előtt szerződéseket kell kötni a társulat tagjaival, azért kártékony, mert akkor távolítja el a színház vezetőjét, amikor össze kell fognia az új évad előadásaival kapcsolatos feladatokat, és azért alkalmatlan, mert nem méri fel, hogy az önös politikai részérdekei bizonytalanságot és kárt okoznak a színháznak.

Hangsúlyozta, hogy Tarlós István mindent felszámol Budapesten, ami értéket képvisel és fontos a budapestieknek. “Nyolc hónap alatt nem történt olyan intézkedés, amely előre mozdította volna Budapest fejlődését, a fővárosiak életminőségének javítását” – fogalmazott.

Kitért arra is, hogy a városvezetés ugyanazt a módszert alkalmazza a kultúra területén, mint az egészségügyben és az oktatásban; “lezüllesztik” a szolgáltatás minőségét, majd megszüntetik azt.

Horváth Csaba megjegyezte, szolidárisak Koltay Gáborral, és ismét felszólították Tarlós Istvánt, hogy hagyjon fel a főpolgármesterhez méltatlan magatartással, ne hajtsa végre a Budapest-ellenes kormányzati döntéseket, és ne hozzon több, a budapestieknek ártó intézkedést. Az MSZP ezenkívül követeli a főpolgármestertől, hogy a következő évad biztos elindítása érdekében helyezze vissza pozíciójába Koltay Gábort.

Csomós Miklós, a területért felelős főpolgármester-helyettes szerdán közölte az MTI-vel, hogy azonnali hatállyal, bizalomvesztésre hivatkozva felmentette Koltay Gábort a József Attila Színház megbízott ügyvezető igazgatói tisztségéből Tarlós István főpolgármester.

Koltay Gábor az MTI-hez eljuttatott reagálásában úgy fogalmazott: azonnali menesztését megdöbbenéssel vette tudomásul, hiszen több mint két hónapja keményen dolgozott a színház jövőjéért, abban a szellemben, amelyet a fenntartóval egyetértve, társulati formában képzelt el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik