Belföld

Orkán Hajdú-Biharban, özönvíz Somogyban

Hencidán a vihar megbontotta a templom tetejét. Kaposvárra özönvízszerű eső zúdult, több helyen buzgárként tört föl a víz.

Heves esőzéssel járó orkánszerű szél söpört végig szerda este Hajdú-Bihar megye déli részén, Váncsod, Hencida és Pocsaj térségében. A viharkárok felszámolásán csütörtökön egész nap dolgoztak a tűzoltók.

Hencidán a vihar megbontotta a templom bádogtetejét. Csütörtök estig több, mint 30 esetben vonultak a kárhelyekre a tűzoltók a három településen. A legtöbbször épületkárokhoz, illetve faeltávolításhoz hívtak segítséget.

Váncsodon az épületek mintegy 30 százalékában keletkezett valamilyen kár. Sok helyen fákat csavart ki, vagy tört derékba és borított épületre a vihar. A településen egy villanyoszlopot is megdöntött a szél, ami miatt néhány órára ki kellett kapcsolni az áramot a környéken.

A sonline.hu tájékoztatása szerint Kaposvárra özönvízszerű eső zúdult csütörtök délelőtt. A csatornákból több utcán is buzgárként bugyogott fel a víz. Az autók tengelyig gázoltak a vízben az elöntött utcákon, s láthatóan emelkedni kezdett a Kapos vízszintje is. Áradástól egyelőre nem kell tartani, de ha továbbra is ilyen intenzíven esik az eső, jelentősen megnőhet a folyó szintje.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik