Belföld

Már húsz ember fulladt idén a Dunába

A legbiztonságosabb a kijelölt részeken fürdőzni, azok határait táblákkal vagy bójákkal jelzik.

Már huszan fulladtak vízbe az idén a Dunán; egy évben átlagosan negyven-ötven ember hal meg a folyóban – mondta Tóth Zoltán, a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Az ezredes elmondta: bár egyre kevesebb a vízbefulladások száma a Dunán – tavaly és az azt megelőző évben sem gyermek, sem fiatalkorú nem fulladt vízbe, sőt halálos kimenetelű hajósbaleset sem volt -, az idén az első félévben már több ilyen haláleset történt.A Dunánál ritkának számít, hogy fürdőzés közben fulladjon vízbe valaki, tavaly csak két ilyen eset volt, az idén pedig eddig szintén kettő; mindkét esetben tiltott helyen való fürdőzés miatt kerültek bajba az érintettek.

A jogszabály világosan fogalmaz, vagyis felsorolja, hogy hol tilos a fürdőzés (például a hajóútvonalon, úszó létesítmények körzetében, hajóutat őrző bóják közelében, a városok belterületén lévő folyószakaszokon, éjszaka és korlátozott látási viszonyok között). A legbiztonságosabb a kijelölt részeken fürdőzni, azok határait táblákkal vagy bójákkal jelzik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik