Belföld

A Köztársasági Őrezred védi a legfőbb ügyészt

A Népszava úgy tudja, Polt Péter jelenlegi védelmi szintje a házelnökéhez hasonló. Azt viszont nem tudni, miért.

A kormányőrség védi Polt Péter legfőbb ügyészt – tudta meg a Népszava; a Köztársasági Őrezred a lapnak megerősítette a kiemelt biztonsági intézkedés tényét, de annak okáról nem adott felvilágosítást.

A vonatkozó rendelet értelmében állandóan védett vezető az állam- és kormányfő mellett (őket a Terrorelhárítási Központ védi) az Országgyűlés, az Alkotmánybíróság és a Legfelsőbb Bíróság elnöke. Mások csak abban az esetben, ha az őrezred a veszélyeztetettségértékelés alapján ezt javasolja vagy más okból válik szükségessé. Az ideiglenes védelem indokoltságát a Köztársasági Őrezred havonta vizsgálja, ennek alapján hosszabbítják vagy szüntetik meg az őrzést – írta a lap.

A Népszava úgy tudja, Polt Péter jelenlegi védelmi szintje a házelnökéhez hasonló: biztonsági autóval, testőrrel közlekedik, programjainak helyszínét külön biztosító csoport felügyeli, és a lakására is vigyáznak.

Gálik Viktória, a Köztársasági Őrezred szóvivője megerősítette a lap értesülését, és elmondta, hogy a legfőbb ügyész védelmét először január 10-én rendelték el, s az június 30-ig hatályos – ha ismét meg nem hosszabbítják. A szóvivő a védelem okairól nem nyilatkozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik