Belföld

Új verziójú Himnuszt énekeltetne Réthelyi az iskolásokkal

A nemzeti erőforrás miniszter szerint az Oktatási Hivatal honlapjáról letölthető művek a Himnusz és a Szózat "könnyebben énekelhető" változatai.

Levélben fordult Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter a magyarországi közoktatási intézményekhez, annak érdekében, hogy a Himnusz és a Szózat diákok által “szívesebben fogadott, könnyebben énekelhető változatát” eljuttassa még az évzáró ünnepélyek előtt az iskolákba.

A Nemzeti Erőforrás Minisztériuma szerdai, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az Oktatási Hivatal honlapján közzétett, elektronikusan letölthető alkotások a Magyar Honvédség Központi Zenekara, valamint a Honvéd Férfikar előadásában hangzanak fel.

“Réthelyi Miklós bízik benne, hogy a magyarság összetartozását hirdető, jelképes erejű zeneművek most elérhetővé tett változatai népszerűek lesznek, az együtt-énekléssel pedig emelik majd az oktatási intézmények ünnepi pillanatainak fényét” – olvasható a kommünikében.

Az idei tanév egy hét múlva, június 15-én zárul, és csütörtöktől kezdődik az ország általános és középiskoláiban mintegy 1,3 millió diák számára a közel két és fél hónapos nyári szünet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik