Belföld

Ismét átkutatták a TMRSZ irodáját

A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete szerint "Szima Judit távollétét kihasználva próbálnak meg bizonyítékokat összegereblyézni."

Ismét házkutatást tartottak a kaposvári nyomozó ügyészek Szekszárdon a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) központi irodájában – erősítette meg az MTI-nek a Somogy Megyei Főügyészség sajtószóvivője a szakszervezet honlapjára szerda kora délután felkerült hírt. Egerváriné Lucza Gyöngyi tájékoztatása szerint olyan új adatok merültek fel, amelyek ezt szükségesség tették. A nyomozás jelen szakaszában ennél több információval nem tud szolgálni – tette hozzá a szóvivő.

A TMRSZ szerdán a honlapján azt írta: “Ismét megszállták a kaposvári ügyészek a TMRSZ központi irodáját. Szima Judit távollétét kihasználva próbálnak meg bizonyítékokat összegereblyézni. Jelenleg éppen tagjaink magánvádas aktái felől érdeklődnek.”

A Somogy megyei főügyész múlt pénteken az MTI-t arról tájékoztatta, hogy “hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt nyomozás indult a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete működése során elkövetett cselekmény miatt ismeretlen tettes ellen”. Szima Juditot, a TMRSZ főtitkárát még aznap Szekszárdon gyanúsítottként kihallgatták, majd éjjel őrizetbe vették, és az ügyészség kezdeményezte az előzetes letartóztatását a Kaposvári Városi Bíróságon. A szakszervezet főtitkárát a hétfői meghallgatása után a bíróság lakhelyelhagyási tilalom mellett szabadlábra helyezte. A bíróságról távozó Szima Judit újságíróknak azt mondta: “olyasmivel vádolnak, amit nem követtem el”. Közölte, hogy a bíróságról az édesapjához megy.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik