Belföld

Tarlós ultimátumot adott az Alstomnak

A főpolgármester kijelentette: kizárólag a cég első emberével hajlandó tárgyalni, ha ez nem megy, új tendert írnak ki.

Ha az Alstom első számú vezetője elfogadja a budapesti városvezetés meghívását, akkor “nyitva marad a kapu”, ellenkező esetben nem marad más hátra, mint az új tender kiírása – jelentette ki Tarlós István főpolgármester hétfőn újságíróknak.

Tarlós István hangsúlyozta: a szerelvények ügyében mással már nem tárgyal, csak a francia cég első emberével. Hozzátette: hétfőn azt a visszajelzést kapta, hogy két napon belül választ adnak a meghívásra.

A főpolgármester úgy fogalmazott, hogy ha az Alstom hajlandó a szerelvények kijavítására, illetve a vasúthatósági engedély legális megszerzésére, akkor “van miről beszélnünk”.

A Magyar Nemzet hétfőn számolt be arról, hogy Tarlós István Budapestre hívta az Alstom vezetőjét. A BKV azután mondta fel az Alstommal öt éve kötött szerződést, hogy a cég – amely a négyes metróhoz is gyártotta volna a kocsikat – kettes metróra szánt kocsijai nem kapták meg a típusengedélyt fékhibák és más biztonsági hiányosságok miatt. Az Alstom francia bírósághoz fordult a BKV által követelt több mint 30 milliárd forint ügyében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik