Belföld

A Jobbik politikai fogolynak tekinti Szima Juditot

Az ellenzéki párt szerint a Fidesz megkezdte az egyet nem értő tömegek vezetőinek társadalomból történő kivonását.

A Jobbik diszkrimináció miatt az Alkotmánybírósághoz fordul, ha megvonják a rendvédelmi dolgozók nyugdíját. Bertha Szilvia országgyűlési képviselő az MTI-nek küldött közleményében azt írta: abban az esetben pedig, ha az összes, öregségi nyugdíjkorhatár alatti nyugdíjat megvonják, pártja a strassbourgi emberi jogi bírósághoz fordul jogorvoslatért.

Az ellenzéki párt emellett egyetértését fejezte ki a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) tiltakozó demonstrációjával. Mint írták, “a Fidesz a szocialista kormányokhoz hasonlóan elkezdte alkalmazni az intézkedéseivel egyet nem értő tömegek vezetőinek társadalomból történő kivonását”.

A Jobbik a TMRSZ hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények gyanújával őrizetbe vett vezetőjét, Szima Juditot – aki a párt európai parlamenti listáján szerepelt 2009-ben – politikai fogolynak tekinti, mivel – olvasható a közleményben – “nyilvánvalóan a kérdéses és nagy felháborodást kiváltó alkotmánymódosításról történő hétfői zárószavazás idejére kívánták a demonstráló tömeg éléről eltávolítani”.

A parlament hétfőn délután dönt a korhatár előtti nyugdíjak megvonását, csökkentését és szociális segéllyé alakítását lehetővé tévő fideszes alkotmánymódosító javaslatról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik