Belföld

Mesterházy szerint “minden másképp van”

Az MSZP elnöke szerint az Orbán-kormány eddigi tevékenységéből az derül ki, hogy a kimondott szó az ellenkezőjét jelenti.

Mesterházy Attila szerint a kormány által nyugdíjügyben meghirdetett, a magánnyugdíjpénztár és a társadalombiztosítás közötti szabad választás valójában kényszerítést és zsarolást, az adócsökkentés pedig százezrek számára adóemelést jelent. Mint leszögezte: a családok fennen hirdetett támogatása elvonást hozott azoknak, akiknek létfontosságú a családi pótlék és a gyes szerény összege, a “soha nem lesz megszorítás” típusú fogadkozások pedig egy kétezer milliárdos megszorító csomagot jelentenek.

A Széll Kálmán Terv magyarul: Orbán-csomag – fogalmazott Mesterházy Attila. Az államadósság elleni küzdelem valódi jelentése 500 milliárdos lyuk “ütése” a költségvetésen az adórendszer igazságtalan átalakításával, majd újabb 500 milliárdos nettó adósságnövelés a MOL-részesedés megvásárlásával. A valutaalap elleni szabadságharc “nagy sikere” az IMF-hitelből történő részvényvásárlás – sorolta az ellenzéki párt elnöke.

Mesterházy Attila úgy látja, az igazságos társadalomért igaz szóval kell politizálnia az MSZP-nek, hogy az embereknek legyen újra bizalmuk a politikában, a demokráciában, abban, hogy nem hálózhat be mindent a hazugság. “Ez a bizalom jelenti majd a kormányváltás alapját. E bizalomra kell ismét méltóvá válnia az MSZP-nek” – hangsúlyozta a pártelnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik