Belföld

“Vigyázz patkány! Szappant főznek belőled!”

Ilyen és ehhez hasonló sms-ekkel és hívásokkal bombázták a volt titokminisztert. Erről Szilvásy György a Budaházy-per tárgyalásán beszélt.

Szilvásy György a terrorcselekménnyel vádolt Budaházy György és társainak büntetőperében pénteken a Fővárosi Bíróságon tanúként elmondta, hogy a nyaralójánál elkövetett robbantás előtt ezrével kapta a fenyegető, gyalázkodó sms-eket, telefonhívásokat.

A vádirat egyik pontja szerint a Budaházy által irányított Hunnia Mozgalom több tagja Molotov-koktélos támadást hajtott végre a Gyurcsány-kormány polgári titkosszolgálatokat irányító miniszterének lesencefalui nyaralója ellen, Szilvásy távollétében, 2008. szeptember 3-ára virradóra. Személyi sérülés nem történt, a kár milliós nagyságrendű.

Szilvásy a tárgyaláson azt mondta, hogy a HírTv és a Magyar Nemzet a kifejezett kérése ellenére közölte a nyaraló pontos címét. Közölte továbbá, a mobilszámát a kuruc.info szélsőjobboldali hírportálon két héttel a robbantás előtt nyilvánosságra hozták azzal, hogy az olvasókat telefonálásra buzdították. Ezután ezerszám kapott ismeretlenektől a családja és az ő testi épségét fenyegető sms-eket, például olyan szövegekkel: “Egész életedben nem tud megvédeni az NBH!; Vigyázz patkány! Szappant főznek belőled!”

A büntetőper tanúk meghallgatásával folytatódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik