Belföld

25 szórakozóhelyre került lakat

A kiürítési feltételek elégtelensége és a működési engedélyek hiánya miatt záratta be a helyeket a katasztrófavédelem.

Összesen 25 szórakozóhelyet záratott be a kiürítési feltételek elégtelensége, illetve a működési engedélyek hiánya miatt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a január 1-je és május 15-e közötti országos ellenőrző akció nyomán – közölte a szervezet pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint az OKF a zenés szórakozóhelyeken 1691 tűzvédelmi ellenőrzést hajtott végre. Ezek nyomán 512 esetben hatósági felhívást adott ki, 275 esetben hatósági kötelezéssel élt, 102 esetben tűzvédelmi bírságot, 115 esetben helyszíni bírságot szabott ki, 73 esetben pedig szabálysértési feljelentést kezdeményezett.

Tapasztalataik szerint jellemző hiányosság volt, hogy a vészkijáratként nyilvántartott ajtókat zárva tartották a rendezvény idején. Emellett több helyen tapasztalták, hogy a kiürítési útvonalon lévő ajtók nem a kiürítés irányába nyíltak, nem voltak tűzoltókészülékek vagy azok időszakos felülvizsgálata hiányzott, nem volt tűzvédelmi szabályzat, illetve tűzriadóterv, a menekülési útvonalon pedig nem volt biztonsági világítás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik