Belföld

MSZP: elfogadhatatlan az szja kétharmados törvényben való rögzítése

Katona Tamás szerint e lépéssel a Fidesz nyilvánvalóvá tenné, hogy nem hajlandó változtatni az igazságtalan adórendszeren.

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter arra vonatkozó javaslatát, hogy az Országgyűlés kétharmados törvényben rögzítse az egykulcsos, legfeljebb 16 százalékos személyi jövedelemadót.

Katona Tamás, a szocialista párt elnökségi tagja a tárcavezető fn.hu-nak adott interjújára reagálva hangsúlyozza: a Fidesz egy ilyen lépéssel “világossá tenné, hogy nem hajlandó változtatni az igazságtalan adórendszeren, és nem ad esélyt a szegényeknek tisztességes megélhetésre”.

Az MSZP szerint az egykulcsos szja a gazdagok javára érinti hátrányosan a társadalom szerényebb jövedelemmel rendelkező rétegét, a becsületesen dolgozó emberek pedig sok esetben a kompenzáció mellett is rosszabbul járnak. Az ellenzéki párt politikusa ezért felszólítja a kormányt, hogy vesse el az adótörvény kétharmados védelmének ötletét, és dolgozzon ki egy olyan igazságos adórendszert, amellyel valóban jól járnak az emberek. Katona Tamás szerint a kabinet ehhez segítséget találhat a szocialisták által korábban benyújtott adótörvény-javaslatában is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik