Belföld

Cser Ágnes: szemétbe való dolgozat a Semmelweis Terv

A szakszervezeti vezető alkalmatlannak nevezte Szócska Miklós államtitkárt az egészségügy irányítására.

“Szemétkosárba való dolgozatnak” nevezte a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MSZ EDDSZ) elnöke a Semmelweis Tervet, amely szerinte azt mutatja, hogy lenézik az egészségügyi dolgozókat és az állampolgárokat is.

Cser Ágnes csütörtökön azt mondta: a terv mást nem tartalmaz, mint hogy hogyan koncentrálják a pénzt, és hogyan csökkentsék a munkavállalók mozgásterét. Emellett ráírták, hogy ez a betegek érdeke – tette hozzá.

Szerinte a betegutak szervezését eddig is tökéletesen ellátta a tisztiorvosi szolgálat. Az államosítással viszont egyetértene, ha közben betartják a szabályokat, a többi között a szervezésben és a források elosztásában.

Cser Ágnes szerint nem lehet életpályamodelleket kialakítani a különböző ágazatokban, mert az országban kevés a pénz, és csak szemfényvesztés lenne. Ennek kapcsán arra is kitért: felháborítónak tartják, hogy az egészségügyi vezetés eltörölte az egészségügyi és szociális ágazatban a terhelhetőség határát, a szabályok szerint egy akár 45 éven a pályán lévő dolgozó is bármekkora súlyt megemelhet.

A szakszervezet elnöke alkalmatlannak nevezte Szócska Miklós, egészségügyért felelős államtitkárt és Jávor Andrást, a tárca közigazgatási államtitkárát a terület irányítására. Hozzátette: a vezetésen azonnal változtatni kell, mert a kormánynak nincs erkölcsi alapja elvárni a betegellátásban sem a mennyiséget, sem a minőséget, ha a munkavállalók elemi érdekeit és emberi méltóságát nem veszik figyelembe.

Cser Ágnes úgy véli, a kötelező kamarai tagsággal megalázták a munkavállalókat, mert “kiszúrták a szemüket és megfélemlítették őket”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik