Belföld

Múzeumba költözik az új egyetem

Költöznie kell a Természettudományi Múzeumnak, mert a Nemzeti Közszolgálati Egyetem települ a helyére.

Két hét múlva kerül a kormány elé a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről szóló előterjesztés, mely a Ludovika főépületét jelöli meg a 2012-ben megnyíló intézmény helyszínének – írja a Népszava. Az épületet használó Természettudományi Múzeumnak költöznie kell, az első tárakat már ősszel össze kell pakolni, de azt még nem tudják, hova mennek.

A kormány a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, a Rendőrtiszti Főiskola és a Corvinus Egyetem Közigazgatási Karának összevonásaként létrejövő intézmény, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem központjának a Ludovikát szemelte ki.

Kiss Norbert miniszteri biztos a lapnak a múzeum elköltöztetését az épület rossz állapotával indokolta, valamint azzal, hogy az intézmény jelenleg Budapest három, egymástól távoli pontján működik, ezért szükséges lenne az egységes elhelyezés.

A Népszava arról is ír, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes márciusi bejelentésének megfelelően Országos Vadászati Múzeum nyílik. A lap szerint a terveket ugyan hét lakat alatt őrzik, ám annyit megtudtak, hogy a kiállítás Hatvanban nyílna a Grassalkovich-kastély helyreállítása nyomán.

Az épületben a vadászat, halászat bemutatása mellett a Hatvany család és a kastély múltja is megjelenne. A lepusztult épület többmilliárdos felújítását európai uniós források segítségével regionális operatív program keretében tervezi a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik