Belföld

Titkolóznak arról, hogy Orbánék fizettek-e

Egy hónapja nem kap választ a nol.hu arra a kérdésre, hogy a kormány tagjai fizettek-e az államadósság csökkentő alapba.

A napilap először április 28-án kereste meg a kormányzati kommunikációs államtitkárságot azzal a kérdéssel, hogy a kormányfő és a kabinet tagjai hozzájárultak-e az alaphoz. A hivatal néhány napon belül választ ígért, ám az mégsem érkezett meg – írja a nol.hu. Hiába érdeklődtek többször a lap munkatársai, nem jártak sikerrel. A kormányszóvivő a Miniszterelnökséghez, a Miniszterelnökség a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz, a tárca pedig az Összefogás az Államadósság Ellen Alap vezető testületéhez irányította az újságírókat. A válasz azonban még mindig várat magára.

A kormány április 6-án jelentette­ be, hogy létrehozta az államadósság elleni alapot. Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője aznap azt mondta, az alapba befizethetnek azok a vállalatok és magánszemélyek, akik fontosnak tartják az államadósság elleni harcot, és úgy gondolják, hogy saját forrásaikkal is hozzájárulnak ehhez.

Azt, hogy eddig mennyien éltek ezzel a lehetőséggel, és összesen mennyi pénz gyűlt össze, egyelőre nem árulták el a Népszabadságnak.

AJÁNLOTT LINK:

Hallgatnak arról, hogy Orbán fizetett-e (nol.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik