Belföld

Áll a bál a Zsolnay eladása körül Pécsett

Az MSZP a tények elhallgatásával vádolja a polgármestert. A Fidesz szerint ezzel szándékosan okoznak kárt a szocialisták a városnak.

A hazudozás és a szándékos károkozás befejezésére szólította fel az MSZP pécsi közgyűlési frakciójának tagjait Hoppál Péter, a Fidesz-KDNP városi frakcióvezetője annak kapcsán, hogy a szocialista politikusok szerdán valós tények elhallgatásával vádolták meg Páva Zsolt polgármestert a Zsolnay-részvények eladásával kapcsolatban. A politikus hozzátette, hogy „az ország érdeke mindig is másodlagos volt” a szocialistáknak, és így van ez Pécsett is.

Az MSZP pécsi közgyűlési frakciója szerdai közleményében azt írta: Páva Zsolt, fideszes polgármester az elmúlt időszakban lényeges tényeket hallgatott el a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. kisebbségi részvénycsomagjának értékesítésével kapcsolatban, ezért követelik, hogy adjon teljes körű tájékoztatást a privatizáció valós állásáról.

Szerintük a vásárló, M-B nevű cég, a neki nyújtott haladék után, 2011. május 24-én sem teljesítette fizetési kötelezettségét: 725 millió forint helyett mindössze 50 millió forintot utalt át. A múlt hét csütörtöki közgyűlésen megkérdezték Páva Zsoltot, mi történik most és milyen jogi lépéseket kíván tenni a fennmaradó 675 millió megfizettetése érdekében. A polgármester erre azt válaszolta, konzultál a város jogászaival, de többet nem közölt – állították a szocialisták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik