Belföld

A XVIII. kerület is jelentkezett a Vidámparkért

Újbuda és Zugló után a harmadik városrész jelezte, szívesen venné, ha az állatkert mellől várhatóan néhány éven belül elköltöző vurstli náluk kapna helyet.

A Népszava értesülése szerint a javaslatot Szaniszló Sándor fővárosi és XVIII. kerületi szocialista politikus, mint a helyi városfejlesztési bizottság elnöke ajánlotta Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester figyelmébe.

A javasolt helyszín az M0-áshoz közel fekvő, 52 hektáros, fővárosi tulajdonú Cséry-telep, amely korábban szeméttelepként működött, így annak egy részét előbb rekultiválni kellene.

A Pestszentlőrinc-Pestszentimre városrész Cséry-telepének szórakoztatóipari hasznosítása már korábban is szóba került. A kerület korábbi szocialista polgármestere, Mester László, és alpolgármestere, a most javaslatot tevő Szaniszló Sándor 2009 februárjában jelentette be, hogy a területen logisztikai központ, vagy egy Disneyland jellegű vidámpark építése is felmerülhet.

A főváros vezetése korábban sem az újbudai, sem pedig a zuglói helyszínt nem kívánta kommentálni, csak annyit közöltek, hogy tárgyalások folynak a lehetséges helyszínekről.

Tarlós István május 13-án közölte, hogy a Fővárosi Állat- és Növénykert a ciklus végéig várhatóan megkapja a szomszédos Vidámpark területét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik