Belföld

Több ezer rendvédelmis tüntet a Parlamentnél

A demonstrálók közül több százan feljelentették Lázár Jánost és Balsai Istvánt.

 

Az Index tudósítása szerint 3-5 ezer ember vett részt a Tettrekész Rendőrszakszervezet Kossuth téri tüntetésén.A demonstrálók nyugdíjkedvezményeik visszaállítását és tisztességes bért követeltek.

Szima Judit, a szakszervezet főtitkára a hírportálnak elmondta: a cél az, hogy felhívják a politikusok figyelmét az elvont nyugdíjkedvezmények visszaállítására és a tisztességes bérezés fontosságára. “A magyar népet nem lehet hülyének nézni” – fogalmazotta főtitkár.

A megmozduláson rendőrök, tűzoltók, vám- és pénzügyőrök, bv-dolgozók, bányászok, katonák és szimpatizánsaik tüntettek. A vuvuzelákkal, sípokkal, kereplőkkel felszerelt tüntetők “Orbán takarodj!”, illetve “Lázár takarodj!” kiabálással fejezték ki az indulataikat.

A hvg.hu arról írt, hogy a helyszínen feljelentést lehetett tenni a korkedvezményes nyugdíjat érintő törvényjavaslatot beterjesztő Balsai István és Lázár János ellen. De Répássy Róbertet is feljelenthették a tüntetők. Ő egy múlt heti felszólalásával haragította magára a rendvédelmi dolgozókat, amikor is “Kádár-huszárnak” nevezte azokat, akik már a rendszerváltás előtt is rendőrként szolgáltak. Az Index úgy tudja, több százan éltek a feljelentés lehetőségével.

A demonstrációt az Index szerint több száz rendőr biztosította. A tüntetők a hivatalos program szerint az Országháztól a Belügyminisztériumhoz vonultak, ahol Pintér Sándor távozását követelték. Ezt követően visszatértek a Kossuth térre, ahol több beszéd is elhangzott, majd késő délután, a tüntetés záróaktusaként fáklyás menet vonult fel a Parlament körül.

A hétfői a rendvédelmisek harmadik tüntetése a Parlamentnél.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik