Belföld

Nem tetszik a taxisoknak a reptéri helyzet

A GVH-hoz fordul a taxisok érdekvédelmi szervezete, mert úgy vélik, hátrányosan érinti őket a reptéri megállapodás.

A repülőtér érkezési oldalához vezető útra “csak engedéllyel behajtás” táblát tették ki, kiszorítva onnan az összes taxist, kivéve a Főtaxit. Ezzel versenyhátrányba hozták a taxisokat, mert csak a repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt.-vel szerződött taxistársaság, a Főtaxi kapott behajtási engedélyt – közölte Metál Zoltán az Országos Taxis Szövetség elnöke.

Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs vezetője elmondta, hogy az érkező utasok az előrendelt taxiba a sorompóval védett parkolóban lévő két találkozási ponton szállhatnak be az autóba, és a taxisoknak 12 percig nem kell parkolási díjat fizetniük. Ugyanakkor bármely taxisvállalat kiteheti az indulási terminálépület előtt az utast.

A kommunikációs vezető a korábbinál szigorúbb rendszabályokat azzal magyarázta: így megakadályozható, hogy a taxisok “vadásszanak” az utasokra, ami “tűrhetetlen” állapotokat eredményezett a repülőtéren. Az új szabályokat a biztonsági előírások is indokolják – fűzte hozzá.

Metál Zoltán, a taxisok szövetségének elnöke viszont a Főtaxi 300 gépkocsijának versenyelőnyéről beszélt, ami álláspontjuk szerint a versenytörvénybe ütközik, mert hátrányos a többi 5500 taxisra nézve. Az elnök megemlítette azt is, hogy hétfőn délután a repülőtéren “önszerveződött” tiltakozásra készülnek taxisok, de a szövetség nem támogatja a megmozdulást. Tárgyalást szeretnének a Budapest Airporttal és a fővárossal is, de megkeresésükre még nem kaptak választ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik