Belföld

MSZP: Budapest nem marad önálló

Horváth Csaba szerint a belügyminisztérium tervezete nem csak gyengíti az önkormányzatokat, de egyenesen új hatalmi struktúrát, új diktatúrát épít ki.

A fővárosi MSZP szerint ha a Fidesz kiépíti az általa elképzelt új önkormányzati rendszert, akkor Budapestnek semmilyen gazdasági vagy döntési önállósága nem marad, mert a kormányhivatalon keresztül a várost bármikor el lehet lehetetleníteni.

Horváth Csaba frakcióvezető a Népszavának azt mondta, hogy a belügyminisztériumi tervezet nem csak gyengíti az önkormányzatokat, de egyenesen új hatalmi struktúrát, új diktatúrát épít ki, amit a kormányzat vezérel majd a minisztériumon és a kormányhivatalokon keresztül.

Képviselőtársa, Tüttő Kata szerint felelőtlenség volt az új főpolgármester részéről, hogy amikor átvette a várost, megnézte, milyen feladatot lehet leadni. Mint fogalmazott, Tarlós István “lepasszolná a BKV-t, az egészségügyet, és nincs kifogása az iskolák állami gondnokság alá helyezése ellen sem”.

Horváth Csaba szerint Tarlós szereptévesztésben van, és azt hiszi, hogy a Fidesz-kormány ültette őt a főpolgármesteri székbe. Hozzátette: a választók azt feltételezték, hogy akár a kormánnyal szemben is megvédi a budapestiek érdekeit.

A szocialista politikus úgy látja, amit most Tarlós István csinál, az szöges ellentétben áll korábbi, óbudai polgármesteri szerepével, amikor ha kellett, harcosan kiállt a mindenkori politikával szemben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik