Belföld

Gyurcsány Ferenc “erkölcsi kötelességről” beszélt

Gyurcsány szerint az MSZP pártszavazásán részt venni erkölcsi kötelesség.

A MSZP Demokratikus Koalíció platformja vasárnap arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a szombati tisztújító tagi konferenciáján az újonnan megválasztott elnökség javaslatára a küldöttek egyhangúlag úgy döntöttek: felkérik az MSZP elnökségét, frakcióját és választmányát, hogy buzdítsák részvételre a párt tagjait a pártszavazáson.

“Ez minden vezető erkölcsi kötelessége. Ha országgyűlési voksolás idején mindenkit arra buzdítunk, hogy éljen a jogával, akkor ez a helyes út a párt belső viszonyaira kiható pártszavazás esetében is” – olvasható a közleményben.

A tájékoztatás szerint a Demokratikus Koalíció sikerként könyveli el, hogy pártszavazási kérdéseit az MSZP valamennyi testülete támogatja. A tagi konferencia küldöttjei abban bíznak, hogy hiteles tagnyilvántartás alapján zajlik majd a szavazás. A rendkívüli kongresszuson a Demokratikus Koalíció érvelni fog a párt megújulásának szükségessége mellett – közölte a platform.

Az MSZP a tervek szerint június 18-án kongresszust tart, ezt Mesterházy Attila elnök kezdeményezte és a párt elnöksége támogatta. A párt választmánya szombati ülésén úgy döntött: a kongresszus után, június 22. és 28. között tartsák meg a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció platform által javasolt pártszavazást.

A szocialisták a pártszavazás előtt frissítik az országos és helyi tagnyilvántartásukat. A pártszavazás akkor érvényes, ha a párttagok több mint fele részt vesz, és akkor eredményes, ha a szavazók több mint fele azonosan voksolt, valamint érvényes akkor is, ha a párttagok több mint egynegyede azonos módon szavazott. Az MSZP-nek 33.200 tagja van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik