Belföld

A többség nem tüntet, de a TMRSZ kitart a hétfő mellett

A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete által hétfőre, a parlamenthez szervezett tüntetés elhalasztását kérte Árok Kornél, a rendvédelmisek sztrájkbizottságának új elnöke.

A hétfőre, a Parlamenthez szervezett tüntetésben a sztrájkbizottság egyébként sem vesz részt, azt csak a TMRSZ szervezi. Előzőleg a vegyipari dolgozók is bejelentették, hogy hétfőn tüntetnek a parlamentnél, de ezt végül lemondták. Ugyanazért, mint a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezte a rögtönzött szociális konzultációt: mert a sztrájkbizottsággal majd csak csütörtökön fog tárgyalni Orbán Viktor miniszterelnök.

Árok Kornél, – aki Kónya Péter lemondása után lett a rendvédelmi sztrájkbizottság vezetője – pénteken levelet írt Szima Juditnak. A levélben arra kéri, hogy halasszák el a hétfőre tervezett demonstrációt. Kérését azzal indokolja, hogy nem hétfőn, hanem csütörtökön – reggel 9 órától – fognak tárgyalni Orbán Viktorral az Országházban.

Eredetileg hétfőn lett volna a megbeszélés Orbán Viktorral is, de azt Orbán Viktor mondta vissza azzal, hogy helyette csütörtökön tud leülni tárgyalni a rendvédelmisekkel. A TMRSZ már korábban bejelentette, hogy mégis tüntet, a többi szakszervezettől függetlenül, mert szerinte a kormány időhúzásra játszik. A szakszervezet internetes oldalán található újabb közlemény szerint úgy gondolják, hogy a mostani helyzetben a meglátásuk szerint a sztrájkbizottság asszisztál a kormány időhúzó, halogató taktikájához.

Szima Judit, a TMRSz főtitkára közleménye szerint azonban nem halasztják el a hétfői demonstrációt. Felhívásukban minden tűzoltót, katonát, pénzügyőrt, vámost, rendőrt, büntetés-végrehajtási dolgozót arra kérnek, hogy ők is vonuljanak a Parlamenthez május 30-án.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik