Belföld

MSZP: befagyasztott családtámogatással szigorít a kormány

Az MSZP szerint a kormány elhibázott családpolitikájával az utolsó falat kenyeret is kiveszi a legrászorultabb gyermekek szájából.

Török Zsolt, a szocialista párt szóvivője pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a gyermeknaphoz közeledve illik megemlékezni arról, hogy az Orbán-kormány befagyasztotta a különböző családtámogatási formák összegét, emellett nem emelte a gyermekétkeztetésre szánt normatívát sem, az igazságtalanul kialakított adórendszerrel pedig a gazdagabb szülőket jelentős adókedvezményhez jutatta, míg az átlag, vagy az ez alatti keresettel rendelkező családoknak “vékonyabb lett a hó eleji boríték”.

Kiemelte: a rászoruló gyermekek nyári táboroztatására szánt, mintegy egymilliárd forintos forrás szinte teljes egészében eltűnt, így Török Zsolt szerint a “gyerekek idén nyáron legfeljebb csak képeslapon láthatják a Balatont”. A szóvivő a pofátlanság netovábbjának nevezte, hogy a kormányzat annak ellenére sem emelte a gyermekétkeztetés korábbi, szocialista kormány által biztosított összegét, hogy a közétkeztetés alapanyagainak ára mintegy 20 százalékkal nőtt az eltelt időszakban.

Az MSZP ezért arra szólítja fel a kormányt, hogy legkésőbb a jövő évtől ismét biztosítsa a nyári táborozásokra szánt korábbi forrásokat, továbbá tegye igazságosabbá a családtámogatás rendszerét, biztosítsa a gyermekétkeztetés értékállóságát, illetve vezesse be a szocialisták által javasolt progresszív adózást, amely az átlag alatti jövedelemmel rendelkezőket is megfelelő járandósághoz juttathatja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik