Belföld

Életfogytig tartó fegyházbüntetést kért az ügyész

Négyórás vádbeszédében indokolt az ügyész a Cozma-ügy tárgyalásán.

Sárosi Dóra megyei ügyész indítványozta az ügy első- és másodrendű vádlottja, Raffael Sándor és Németh Győző ellen  az életfogytig tartó fegyházbüntetést. A harmadrendű vádlott, Sztojka Iván esetében a fegyházbüntetés időtartamát 20 évben határozta meg.

Az ügyészség a három vádlottat egyrendbeli, társtettesként, több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérletében, valamint egyrendbeli, bűnsegédként elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés bűntettének kísérletében indítványozta elmarasztalni.

A további vádlott (Pál Gábor, Bihari Csaba, Gergely Péterné és Antalik László) esetében az ügyészség szerint kétrendbeli, emberöléssel kapcsolatos bűnpártolás miatt 7,5-8 év börtönbüntetés kiszabása javasolt.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették.

A vádbeszéd alatt nem volt jelen Sztojka Iván harmadrendű vádlott, ugyanis a perbeszéd kezdetekor üvöltözni kezdett, obszcén szavakkal illette az ügyésznőt; a kéz- és lábbilincsben lévő, szinte dühöngő vádlottat a kommandósoknak kellett “megfékezniük.” Kiabáltak a tárgyalóteremben Sztojka hozzátartozói is. A bíró ekkor kiüríttette a termet, s csak mintegy félórás szünet után folytatódhatott a vádbeszéd. Sztojkát azonban nem vezették vissza és a hozzátartozói sem mehettek be a tárgyalóterembe. (az esetről VIDEÓ itt látható)

A tárgyalás hétfőn védőbeszédek elhangzásával folytatódik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik