Belföld

Szabálytalanságok tömege a Tesco áruházakban

Már tavaly lejárt szavatosságú kakaót és húskészítményeket is találtak az ellenőrök.

Több szabálytalanságot találtak Tesco hipermarketekben a fogyasztóvédelmi felügyelők a kereskedelmi lánc fővárosi és Pest megyei egységeiben – közölték a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság csütörtöki tájékoztatóján.

A budaörsi Tescóban olyan, 1-3 év közötti kisgyermekeknek szánt kakaós innivalót találtak az ellenőrök, amelynek minőség megőrzési ideje 2010. november 5-én lejárt. Ugyanebben az áruházban az ellenőrök egy hete lejárt baconos grillt, valamint szabálytalan tartalmú jótállási jegyet is találtak.

Egy gödöllői üzletben pedig olyan tálcás húskészítményt vásároltak az ellenőrök, amelyen két különböző fogyaszthatósági idő szerepelt. Ugyanitt további 15 lejárt szavatosságú élelmiszertermékre akadtak.

A hatóság munkatársai több fővárosi üzletben találkoztak az akciós árak nem megfelelő alkalmazásával, amely alkalmas volt a vásárlók megkárosítására, így például előfordult, hogy a „2+1 ajándék” felirattal forgalmazott akcióban megvásárolt termék többe került, mint ha a fogyasztó külön vásárolt volna meg három önálló árut.

A feltárt problémák miatt az eljárások megindultak. Az élelmiszerek esetében az ügyeket átadták az állategészségügyi hatóságnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik