Belföld

Pokornit megviselte, hogy megkérdőjelezték az erkölcseit

Azt mondta, sem államtitkári, sem miniszteri ambíciói nincsenek, csak a véleményét fejtette ki szakpolitikusként.

Pokorni Zoltán sem oktatási államtitkár, sem miniszter nem kíván lenni, az oktatási bizottság elnökeként él azzal a lehetőséggel, hogy megfogalmazza álláspontját – erről a Fidesz alelnöke csütörtökön nyilatkozott az MTI-nek annak kapcsán, hogy Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár etikai vizsgálatot kezdeményezett ellene.

Az oktatással kapcsolatos törvények megalkotása évtizedekre fogja meghatározni akár több generáció életét Magyarországon, ezért egyetlen kérdést sem lehet a szőnyeg alá söpörni – fogalmazott Pokorni Zoltán. Hangsúlyozta, olyan horderejű ügy ez, amely fontosabb annál, semhogy valaki megsértődjön vagy nehezen viselje, esetleg személyes sértésnek vegye a szakmai véleményt.

“Sem oktatási államtitkár, sem oktatási miniszter nem kívánok lenni, ám az oktatási bizottság elnökeként módom van megfogalmazni az álláspontomat” – mondta.

“23 éve politizálok, de még soha nem vonta senki kétségbe az erkölcseimet” – fogalmazott a fideszes szakpolitikus. Hangsúlyozta: annak idején azért csatlakozott a Fideszhez, mert azt látta, a párt politikusai egyenesen beszélnek, azt mondják, amit gondolnak és úgy is cselekszenek.

Kiemelte: számtalan szakmai, oktatási vitában vett részt, és sokszor vitatkozott a politikai térfél túloldalán állókkal vagy a vele együtt dolgozó politikustársaival is. “A becsületemről azonban még nem folytattam vitát senkivel. A mi pártunkban, Fidesz-tagok között eddig ez nem volt szokás. Ám nem tehetek mást, állok elébe” – mondta Pokorni Zoltán.

A Magyar Hírlap hozta nyilvánosságra, hogy Hoffmann Rózsa KDNP-s oktatási államtitkár etikai eljárást szándékozik indítani a fideszes politikussal szemben.

A Fidesz etikai bizottsága megkapta Hoffmann Rózsa beadványát, a testület azonban még nem döntött róla. Az ügyről már tájékoztatták Orbán Viktor miniszterelnököt is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik