Belföld

Kétkörös lesz az elbocsátás a közmédiában

Első körben 600, második körben további 400 alkalmazottól válnak meg.

Legkésőbb augusztus elejére lezárulhat az elbocsátások első köre a közszolgálati médiában, majd ősszel jön a második körös – valamivel szerényebb léptékű – leépítés – értesült a Népszabadság.

Összesen ezerfős leépítésre lehet számítani, a végleges létszám a szakszervezetekkel való tárgyalásoktól is függ. Első körben 600 embert építenek le, a Magyar Televíziótól és a Magyar Rádiótól bocsáthatják el a legtöbb dolgozót, a Duna TV-t és a Magyar Távirati Irodát az “első kör” kevésbé érinti.

Az MTI speciális esetnek számít, mivel itt alakították ki a közös hírcentrumot, így a többi intézménytől is “örökölnek” munkavállalókat, létszámuk tehát nem csökken jelentősen.

A listák már elkészültek, a hatszáz ember közül kétszáztól korkedvezményes nyugdíjazással vesznek búcsút, nagyjából hasonló azoknak a száma, akik a közmédiaalap szerint jó ideje nem végeztek érdemi munkát.

A lap úgy tudja, ősz elején következik egy újabb, nagyjából négyszáz fős leépítés.

Az elbocsátásokról egyelőre még tárgyalnak a szakszervezetekkel, és bár tartanak a sztrájkfenyegetéstől, bíznak benne, hogy meg tudják győzni az érdekképviseleteket.

AJÁNLOTT LINK:

Így lesz kétharmad az MTV-ben: Harmadolják a létszámot (Nol.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik