Belföld

Durrdefektet kaphattak az afganisztáni magyar katonák

A jobb hátsó kerék durrdefektje vagy valamilyen meghibásodása miatt pördült meg és borult fel az aknáknak is ellenálló járművük.

A vizsgálatok eddigi adatai szerint a jobb hátsó kerék durrdefektje vagy valamilyen más problémája miatt borulhatott fel a magyar katonák járműve az afganisztáni Baglan tartományban múlt kedden; erről Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára beszélt csütörtökön a TV2 Mokka című műsorában.

A baleset körülményeinek vizsgálatát német szakemberek folytatják, és a jelenlegi információk szerint valóban úgy tűnik, hogy közlekedési baleset történt.

A magyar katonák május 17-én az afganisztáni Baglán tartományban szenvedtek közlekedési balesetet. Az öt autóból álló konvoj Mazari-Sarifból Puli-Humriba tartott, amikor az egyik mellékútról egy afgán teherautó kanyarodott a kocsisor elé. A magyar katonák járműoszlopa előzni kezdett, és eközben a konvoj harmadik kocsija, egy speciális, aknák elleni védelemmel ellátott páncélozott személyszállító az útpadkán megperdült, majd felborult, négy kereke és lövésztornya kiszakadt.

A balesetben Dálnoki András szakaszvezető, toronylövész és Róth Orsolya őrmester, a jármű parancsnoka meghalt. A gépjármű sofőrje életveszélyes, egy katona súlyos, de nem életveszélyes, két további társuk pedig könnyebb sérüléseket szenvedett. Valamennyiüket hazaszállították, a két könnyű sérült már elhagyhatta a kórházat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik