Belföld

Pályaudvar helyére költözhet a Vidámpark

Papcsák Ferenc zuglói polgármester is megerősítette, hogy a Rákosrendezőn épülhet fel az új vurstli.

A Blikk információi szerint Zuglóban marad a Vidámpark, új helyszínéül a jórészt kihasználatlan Rákosrendező pályaudvart szemelte ki a budapesti városvezetés. Papcsák Ferenc, Zugló polgármestere megerősítette a lap értesülését.

Papcsák a lap szerdai számában megjelent cikk szerint azt mondta: a testület foglalkozik a kérdéssel, és már voltak is előzetes egyeztetések a témában a vasúttal és a fővárossal. A Vidámparknak Zuglóban a helye. Van is itt szabad terület, 136 hektáron világszínvonalú parkot lehet kialakítani – mondta.

Csomós Miklós főpolgármester-helyettes csak annyit árult el, hogy a Vidámpark néhány éven belül elköltözik. Több helyszín is szóba került. Egy biztos, legalább 50 hektáros területre van szükség, és ha a XI. kerületben nem lehet, akkor majd máshol. A beruházás költségeit magántőke fedezné. Több vállalkozó is érdeklődik a lehetőség iránt – árulta el Csomós, további részleteket azonban nem közölt.

A MÁV sajtóosztálya viszont elismerte, hogy előkészületek folynak a pályaudvar hasznosításáról, és nem cáfolták, hogy folynak az előkészületek a Vidámpark ideköltöztetése érdekében.

A főváros nem kommentálta a Blikk értesülését. Szűcs Somlyó Mária, a Városháza kommunikációs igazgatója az MTI-nek csak annyit mondott, hogy tárgyalások folynak a lehetséges helyszínekről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik