Belföld

Megválasztották Tarlós negyedik helyettesét

Hutiray Gyula a városfejlesztési területekért felel majd. Korábban főtanácsadóként dolgozott, és az előző ciklusban a Fidesz-frakció tagja volt.

Hutiray Gyula önkormányzati főtanácsadó, korábbi fideszes közgyűlési képviselő is főpolgármester-helyettesi posztot tölthet be, miután a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén titkos szavazással, egyhangúlag megszavazta az erről szóló előterjesztést.

Az új helyettes a szavazás után letette esküjét. Tarlós István főpolgármester javaslata szerint Hutiray Gyula a városfejlesztési területekért felel, így főpolgármester-helyettesként a beruházások, kiemelt fejlesztések (ide nem értve azok pénzügyi kontrollját), az európai uniós ügyek, a projektmenedzsment, illetve a városfejlesztési és városrendezési feladatkörök szakmai irányítása tartoznak hozzá.

Hutiray Gyula eddig a városüzemeltetési főpolgármester-helyettesi irodán önkormányzati főtanácsadóként dolgozott, az előző ciklusban a fővárosi Fidesz-frakció tagja volt.

A főpolgármesternek az önkormányzati törvény értelmében lehetősége van olyan helyettest választani, aki nem tagja az önkormányzatnak. Ez esetben a helyettes a főpolgármestert a képviselő-testület elnökeként nem helyettesítheti, de a testület ülésein tanácskozási joggal részt vesz.

Hutiray június 1-jétől tölti be a posztot, illetményét havi 660 ezer forintban állapították meg.

Tarlós Istvánnak jelenleg négy helyettese van: Bagdy Gábor a pénzügyekért, Csomós Miklós az oktatási és kulturális területért, György István a városüzemeltetésért, Szentes Tamás pedig a szociális és egészségügyi területért felelős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik