Belföld

Még nem tudni, lesz-e etikai vizsgálat Pokorni ellen

A Fidesz megkapta Hoffmann Rózsa erre irányuló beadványát, de még nem döntöttek róla.

Megkapta a Fidesz etikai bizottsága Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár beadványát, amelyben vizsgálatot kezdeményez Pokorni Zoltán Fidesz-alelnök ellen; a testület azonban még nem döntött róla – közölte Krakkó Ákos, a Fidesz-frakció sajtófőnöke szerdán az MTI-vel. Az ügyről már tájékoztatták Orbán Viktor miniszterelnököt is.

A Fidesz etikai bizottságának elnöke, Kontrát Károly az Indexnek azt mondta, a testület a párt alapszabályának megfelelően fog eljárni az ügyben.

A Népszabadság és a Magyar Nemzet szerdán írt arról, hogy nem etikai vizsgálat várható az államtitkár és a fideszes oktatáspolitikus vitájának ügyben. Előbbi arról is beszámolt, hogy tisztázó beszélgetést tartanak majd. Előzőleg a Magyar Hírlap hozta nyilvánosságra, hogy a KDNP-s oktatási államtitkár etikai eljárást szándékozott indítani a fideszes politikussal szemben.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője az MTI-nek azt mondta, e tisztázó beszélgetésnek – amelyen a két érintett mellett ő és Varga Mihály Fidesz-alelnök is részt vesz majd – az időpontját még egyeztetik. Az MTI információi szerint ezt még azt megelőzően megtartják, hogy az etikai bizottság dönt arról, indít-e etikai vizsgálatot.

Az MTI úgy tudja, mivel egy Fidesz-elnökségi tag és egy államtitkár vitájáról van szó, az ügyről Varga Mihály tájékoztatta Orbán Viktor miniszterelnököt is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik