Belföld

2015-től utazhatunk a 4-es metróval

Az új főpolgármester-helyettes szerint, ha sikerülne megállapodni az Alstommal, jóval előbb is kész lehetne a vonal.

Hutiray Gyula szerint nagy valószínűséggel 2015 első negyedévétől lehet majd utazni a 4-es metróval. A fejlesztésekért felelős, megválasztott főpolgármester-helyettes erről a német gazdasági klub rendezvényén beszélt szerdán, Budapesten.

Hutiray Gyula a találkozón elmondta, hogy nagyon nehéz helyzetben van a városvezetés, a szerelvények átvételével kapcsolatban komoly jogviták vannak. Mint hozzátette, olyan szerelvényeket korábban még nem gyártottak, amelyek az új metróvonalon közlekednének.

Beszámolt arról, hogy a 4-es metró alagútja nagyjából elkészült Kelenföld és a Bosnyák tér között, az állomások pedig több mint 50 százalékos készültségi állapotban vannak, folynak a munkák.

A megválasztott főpolgármester-helyettes kitért arra, hogy komolyan és sietősen kell mérlegelni a szerelvények beszerzése kapcsán. Közölte, hogy amennyiben új közbeszerzési eljárás mellett dönt a városvezetés, akkor a legrosszabb esetben 2015-ben járnának a metrók a vonalon.

Hutiray Gyula hozzátette, ha az Alstommal megállapodás születne –aminek az esélyéről nem szeretne találgatni -, és csak ezen az egy kérdésen múlna, akkor 2013 végére is elképzelhető az üzembe helyezés. Úgy fogalmazott: becslése szerint metróval nagy valószínűséggel 2015 első negyedévében lehet számolni a 4-es vonalon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik