Belföld

Saját magának írt hibás referenciát a BKV

Megtámadták a hármas metróra kiírt közbeszerzési tendert.

Az állami pénzekből is gazdálkodó BKV a hármas metró vonalának URH-rendszerére kiírt, csaknem félmilliárd forint értékű közbeszerzés során egy saját maga által kibocsátott dokumentumot fogadott el referenciaként –- írja a keddi Népszabadság.

Ráadásul a tenderen induló és az eljárást megtámadó Fercom Kft. szerint még ez az igazolás is helytelen adatokat tartalmazott. Erre nem más az érvük, mint hogy a Sagemcom által referenciaként megjelölt munkát alvállalkozóként éppen ők végezték el – írja a lap.

A döntést megtámadó érvelésnek semmilyen következménye nem lett, mivel a Fercom visszavonta a kérelmét. A Közbeszerzési Döntőbizottság mégis arra hivatkozva utasította el érdemi vizsgálat nélkül az ügy tárgyalását, hogy a Fercom nem csatolta az igazgatási szolgáltatási díj befizetéséről szóló igazolást.

További furcsaságnak nevezik, hogy a BKV szerint a csaknem félmilliárdos eljárás eredménytelen lett, de a hivatalos dokumentumokban, például a közbeszerzési értesítőben az eljárás nyerteseként a Sagemcomot jelölték meg.

A BKV tartja magát ahhoz az álláspontjához, hogy egy elavult analóg rádiós rendszer jobban megfelel az igényeinek, mint a modern digitális készenléti hírközlő rendszerek – például a szintén állami forrásokból működtetett EDR, amely a Tetra-technológián alapul – írja a lap.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik