Belföld

Csaknem 13 millióba került Ferihegy átnevezése

A fejlesztési miniszter tájékoztatása szerint a szükséges táblacseréket már május elejére elvégezték.

Csaknem 13 millió forintba kerül az államnak az, hogy a Ferihegyi repülőtér hivatalos neve Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér lett; erről a nemzeti fejlesztési miniszter tájékoztatott az MSZP-s Józsa István írásbeli kérdésére adott válaszában.

Az ellenzéki politikus arról érdeklődött, milyen hatásai lehetnek a kormánypártok “közterület-átnevezési dömpingjének”. Fellegi Tamás válaszában elmondta, hogy az ügyben a települési önkormányzatok illetékesek; az állami útadminisztrációt egyetlen átnevezés érintette az elmúlt évben: a Ferihegyi repülőtér hivatalos neve Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér lett.

A névváltoztatás miatt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium elrendelte az egységes jelzésrendszer kialakítása érdekében szükséges változtatások elvégzését – írta a tárcavezető.

Az előzetes kalkuláció szerint az intézkedés az Állami Autópálya-kezelőnek majdnem 3,9 millió, a Magyar Közút Nonprofit Zrt-nek 7 millió, az Alföldi Koncessziós Autópálya Zrt-nek pedig 2 millió forintos költséggel jár. Az állami oldalon így összesen bruttó 12,9 millió forint a névváltozás előzetesen kalkulált költsége – tájékoztatott Fellegi. Hozzátette, hogy az érintett útüzemeltetők a táblacserét május elejére elvégezték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik