Belföld

Taxis háborútól tartanak Ferihegyen

A Budapest Airport szerint, ha nem születik megállapodás a drosztok sorsáról, - visszaköszönhetnek azok az idők, amikor az utasokat zaklatták, átverték a taxisok.

A Budapest Airport szerint kényes helyzetbe kerülhet a repülőtér, amennyiben nem sikerül megállapodni a fővárossal, vagyis a Budapesti Közlekedési Központtal a taxidrosztok helyzetéről. A korábbi, erről szóló szerződés jövő csütörtökön jár le. A reptér üzemeltetőjének célja egy új megállapodás lenne, amely garantálja a biztonságos, megbízható, jó minőségű repülőtéri taxi szolgáltatást, megfizethető áron.

A Budapest Airport tájékoztatása szerint már több magas szintű találkozón részt vettek és hajlandók voltak a BKK szinte valamennyi elvárását teljesíteni. Így azt is, hogy a taxik ügye a repülőteret érintő tömegközlekedés átfogó kérdéskörébe tartozzon. Részükről nem merül fel több akadály, amely hátráltathatná a megállapodást.

A Budapest Airport szerint – megállapodás hiányában – visszaköszönhetnek azok az idők, amikor az utasokat zaklatták, átverték és megkárosították, amikor a magyar főváros repülőtere folyamatosan a címlapokon szerepelt a hírhedt taxis háború miatt. A reptér üzemeltetőjének célja, hogy elkerüljék ezt a kaotikus helyzetet.

Amennyiben nem jön létre megállapodás, a Budapest Airport “kénytelen lesz saját terve szerint eljárni, hogy minden lehetséges és törvényes módon megvédje a közbiztonságot és a rendet a repülőtér termináljainál”. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője készen áll minden erejével, tétovázás nélkül fellépni az utasai biztonsága és kényelme érdekében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik