Belföld

Visszakapta angliai engedélyét a magyar fogorvos

A brit fogászati kamara csütörtökön lezárta a Bátorfi Béla fogszakorvossal szemben indított eljárását.

A kamara azonnali hatállyal visszaadta a magyar szakember angliai engedélyét és megszüntette felfüggesztését – közölte a pressinform az MTI-vel.

A Blikk című napilap csütörtökön azt írta, hogy Orbán Viktor fogászának tevékenységét egy évre felfüggesztették Angliában, mert rosszul bánt egy beteggel. A lap emlékeztet arra, hogy Bátorfi az egyik alapítója a fogászati turizmus szervezésével foglalkozó programirodának, amely a kormánytól egymilliárd forintot kapott.

A pressinform PR-ügynökség emlékezet: az angliai General Dental Council olyan kifogással kapcsolatban indított vizsgálatot Bátorfi Béla ellen, amely a GDC-s tagsága előtt végzett, tehát visszamenőleges időpontú kezelést érintett. A másodfokú eljárás tanúsága szerint az GDC által felkért angol orvos szakértők egyetlen szakmai eljárással kapcsolatos vádat sem találtak megalapozottnak. Bátorfi Béla 20 éve kezel magyar, és 10 éve kezel angol pácienseket, de fogorvosi kifogást soha, egyetlen esetben sem mutattak fel munkájával és vele kapcsolatban, ahogyan a praxisa alatt személyesen kezelt 40 000 beteggel kapcsolatban sem – jegyezte meg a pressinform.

Bátorfi Béla pedig közleményében azt írta: „”Határozottan szeretném cáfolni a sajtóban megjelent valótlanságot, mely szerint „orvosi műhibával” kapcsolatos a jelenleg tartó angliai vizsgálat. Az igazság ezzel szemben az, hogy semmi köze nincsen fogászati beavatkozáshoz, a páciensek kezelését rögzítő adatlap típusáról egyeztetünk, illetve arról a tényről, hogy egy tagnak vajon egy szervezethez való csatlakozása előtti tevékenysége során is meg kellett-e volna felelnie a szervezet előírásainak. 2006. június 29. óta vagyok tagja az angliai General Dental Councilnak, a tagságom óta minden előírásnak maximálisan megfelelek, és azokat maradéktalanul betartom. Szeretném jelezni, hogy minden a nyilatkozatommal ellentétes, valótlan információ megjelentetése jogi következményeket von maga után.””

Bátorfi szerint “a magyar fogorvosokat az erős angliai fogászati lobbi évek óta próbálja ellehetetleníteni. Egy felháborító eseménysorozat, és az angol fogászatoknak erős konkurenciát jelentő magyar fogorvosok ellen folytatott boszorkányüldözés” vezetett odáig, hogy a General Dental Council vizsgálatot kezdeményezett ellene és több más – jelenleg heten vannak felfüggesztve – magyar fogorvos ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik