Belföld

Országos tiltakozóhullámra készülnek a vegyészek

Vegyesz-a-laborban(1024x768).png (kémia, vegyészet, vegyész, laboratórium, )
Vegyesz-a-laborban(1024x768).png (kémia, vegyészet, vegyész, laboratórium, )

Többek közt a korkedvezményes nyugdíjak megvonása miatt demonstrálnak. Az első megmozdulás Kazincbarcikán lesz csütörtök este.

Összehangolt, országos tiltakozóhullámra készülnek a vegyipari szakszervezetek – tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében Székely Tamás, a VDSZ elnöke. Tájékoztatása szerint a szervezet évekig harcolt a korengedményes és a korkedvezményes nyugdíjrendszer állandósításáért, elsősorban azért, hogy az ágazat több műszakos dolgozói is megkaphassák a lehetőséget.

A sikertelenség miatt döntöttek az országos akciósorozat mellett. Terveik szerint különböző időpontokban és városokban demonstrálnak majd a tagszervezetek. Az akciólánc első helyszíne csütörtök este Kazincbarcika lesz, ahol a korkedvezmény, a korengedmény és rokkantsági nyugdíj megvonása kezelhetetlen feszültséget generált. A további helyszíneiről és az időpontokról a napokban egyeztet a VDSZ demonstrációs bizottsága és a titkári testület.

Az érdekképviselet egyben követeli az egyeztetés nélküli, egyéni képviselői indítványokon alapuló döntések megszüntetését, valamint az érdekegyeztetési rendszer visszaállítását is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik