Belföld

Eltiltották Angliában Orbán fogorvosát

Elégedetlen volt egy beteg a férfi munkájával. Szijjártó szerint nincs kapcsolat a fogászati turizmus támogatása és a szakember személye között.

Egy évre eltiltották hivatásától Angliában Bátorfi Béla fogorvost, aki sajtóhírek szerint Orbán Viktor családjának is a “házi” fogorvosa – írja a Blikk. A brit fogászati kamara azután döntött így, hogy egy beteg elégedetlen volt a magyar férfi munkájával, az orvos a korrekciós lehetőségekről nem tájékoztatta és az utógondozással sem foglalkozott. Az eltiltásról tavaly áprilisban döntöttek.

Bátorfi Béla egyébként az egyik alapítója és felügyelőbizottsági elnöke a magyar fogászat külföldi reklámozását célul kitűző Orvos Turizmus Iroda Zrt. nevű programirodának.

Közben Szijjártó Péter a Népszava kérdésére válaszolva elmondta, nincs semmi kapcsolat a fogászati turizmus fejlesztésére átcsoportosított egymilliárd forint és a fogorvos személye között. A kormányfő szóvivője megerősítette, hogy Bátorfi Béla Orbán Viktor fogorvosa, ugyanakkor hozzátette: a fogorvos “nyilván nem politikai alapon válogatja meg pácienseit, bizonyára van köztük baloldali érzelmű is”.

A lapnak arra a kérdésére, hogy Orbán Viktor és Bátorfi Béla személyes kapcsolata szerepet játszhatott-e abban, hogy az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. juthat hozzá a fogászati turizmus fellendítésére szánt egymilliárd forint támogatáshoz, Szijjártó Péter azt mondta: nem, de nincs is ilyen jellegű döntés. “Figyelmébe ajánlom a vonatkozó kormányhatározatot” – fogalmazott a szóvivő.

A lap csütörtöki számában Szűcs László, az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. elnök-vezérigazgatója is nyilatkozott, aki kiállt az állami támogatás szükségessége mellett és szintén cáfolta, hogy a kormány döntése mögött személyi érdekeltségek állnának. Szerinte a magyar kormány meghallotta a szakma hívó szavát. Mint mondta, a magyar kormány és az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. együttműködési megállapodást kötött a program lebonyolításáért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik