Belföld

Kóka Jánost is érintheti az újabb közbeszerzési botrány

Budai Gyula szerint az ügyben 1,7 milliárd forint kár érte az államot.

Feljelentést tett ismeretlen tettes ellen az elszámoltatási kormánybiztos az infokommunikációs kis- és középvállalkozások feltőkésítésével foglalkozó Informatikai Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. 2004 és 2010 közötti gazdálkodása miatt. Budai Gyula ezt szerdai sajtótájékoztatóján közölte, hozzátéve, hogy az ügyben 1,7 milliárd forint kár érte az államot.

A részletekről kifejtette: a befektetések lebonyolítására semmilyen közbeszerzési, pályázati eljárást nem írtak ki. A vizsgálat során megállapították – folytatta a kormánybiztos -, hogy azoknak a cégeknek a többsége, amelyekkel szerződést kötöttek, az MSZP és az SZDSZ holdudvarához köthetők. Hozzátette, a társaságok nagy része mögött offshore tulajdonú cégek voltak.

A szerződéskötések egyikében érintett Kóka János volt SZDSZ-es politikus, egykori gazdasági és közlekedési miniszter is – mondta Budai Gyula, aki Kóka Jánost nevezte meg válaszul arra a kérdésre is, hogy milyen magas szintig kellett tudni a történtekről a kormányzati, állami vezetésben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik