Belföld

Fordulat lehet a rendvédelmiseknél

Váratlanul tárgyalásra hívta Pintér Sándor a tűzoltó és rendvédelmi szakszervezetek vezetőit.

Tárgyalóasztalhoz ült szerdán Pintér Sándor belügyminiszter és a fegyveres és rendvédelmi dolgozók nemrég megalakult sztrájkbizottsága. A bizottságot a belügyminiszter hívta tárgyalásra.

A hirtelen jött tárgyalási készségről Hortobágyi István, volt Bács-Kiskun megyei rendőrségi szóvivő is beszámolt internetes oldalán. A tájékoztatás megjelent az “Egyenruhások jogaiért” Facebook-oldalán is.

A hetek óta a hivatásosok szerzett jogainak csorbítása ellen tiltakozó rendvédelmisek demonstrációs bizottsága hétfőn sztrájkbizottsággá alakult. A demonstrációs bizottság hétfői ülésén értékelték a Lázár János és Balsai István nevéhez fűződő alkotmánymódosítási javaslatot és annak várható következményeit. A javaslat lehetőséget adna arra, hogy az öregségi nyugdíjkorhatárnál fiatalabb, de már nyugdíjban lévők ellátását felülvizsgálhassák, adott esetben szociális ellátássá alakítsák, csökkentsék vagy megszüntessék.

A demonstrációs bizottság a Fidesz-frakció részéről hadüzenetként értékelte az alkotmánymódosító javaslatot. A sztrájkbizottság vezetője és tagjai további tervezett lépéseikről nem számoltak be akkor, ezt várhatóan a szerdai, Pintér Sándorral folytatott egyeztetés után teszik meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik