Belföld

Eltűnt gyerekek kerülnek a tejesdobozokra

A módszer bevett szokás az Egyesült Államokban.

Senki se lepődjön meg azon, ha ezentúl a tejesdobozokon eltűnt gyerekek fényképeit látja. Ugyanis csütörtöktől 400 ezer Alföldi-tejes dobozon és 10 ezer étrend-kiegészítő tabletta dobozán négy olyan fiatal fényképe lesz, akit szülei évek óta hiába keresnek.

Az ötlet gazdája Kárász Róbert, a TV 2 Mokka című műsorának műsorvezetője. A Független Hírügynökségnek Kárász Róbert azt mondta: fontosnak tartja, hogy rendhagyó eszközökkel is megpróbálja felhívni a társadalom figyelmét az eltűnt gyerekekre, ezért döntött úgy, hogy tejesdobozokkal próbál előrébb jutni az ügyben. Csatlakozott az általa indított kampányhoz az Crystal International Kft. is, ennek étrend-kiegészítőin is megjelennek majd a fényképek.

A dobozokon a keresett gyerekek fényképeit időnként cserélnék. Hogy pontosan hogyan, azt a rendőrséggel egyeztetik.

Május 25-e az eltűnt Gyerekek Világnapja. Ebből az alkalmából programot is szerveznek a Városligetben “1000 Lámpás éjszakája” címmel. Az eseményen egy egyedülálló – egyelőre titokban tartott – kezdeményezést is bemutatnak majd a szervezők. A rendezvényen fellép: Tolvaj Renáta, Kállay-Saunders András, Patai Anna, Szeleczki Dávid, Varga Feri és Balássy Betti valamint a tinik kedvence Fluor Tomi és SP is.

A kampányhoz csatlakozott a Kék Vonal, az Országos Gyermekvédő Liga, az ORFK és a BRFK is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik