Belföld

Egy lépéssel közelebb a rendvédelmis egyezséghez

Az informális ülés nyomán szakértői egyeztetés kezdődik az érdekképviseletek és a Belügyminisztérium között.

Tárgyalóasztalhoz ült szerdán Pintér Sándor belügyminiszter és a fegyveres és rendvédelmi dolgozók nemrég megalakult sztrájkbizottsága. A bizottságot a belügyminiszter hívta tárgyalásra. A rendvédelmisek demonstrációs bizottsága hétfőn alakult sztrájkbizottsággá, miután értékelte a hetek óta tartó tiltakozások kapcsán kialakult helyzetet, különös tekintettel arra, hogy az előző pénteken a nyugellátások megváltoztatására lehetőséget adó alkotmánymódosító javaslatot nyújtott be Lázár János és Balsai István, a Fidesz két politikusa a parlamentnek.

A mai informális ülés folyományaképpen szakértői egyeztetés kezdődik az érdekképviseletek és a Belügyminisztérium között – mondta a Független Hírügynökségnek Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke. Erről még írásos tájékoztatást is várnak, de azután megkezdődhetnek az egyeztetések, jövő héten pedig a Rendészeti Érdekegyeztető Fórumon ismertetik álláspontjukat a szakszervezetek.

A Belügyminisztérium kora délután közleményben tájékoztatott a szerdai informális egyeztetésről. A tárca szerint a rendvédelmi és honvédelmi érdekképviseletekkel megkezdett tárgyalások a héten folytatódnak, majd május 23-án, hétfőn a RÉF-ülésen ismertetik a hivatalos álláspontokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik