Belföld

Vezérkari főnököket rúgnának ki a HM-től?

A minisztérium nem kommentálja a Népszabadság információit.

A Honvédelmi Minisztérium (HM) nem kívánja kommentálni a Népszabadság kedden megjelent információját, amely szerint távozik a tárcától Fodor Lajos közigazgatási államtitkár, Deák János miniszteri biztos és Lőrincz Kálmán katonai főtanácsadó.

A lap a tárca vezetéséhez közeli forrásból úgy értesült, Lőrincz Kálmán már jelezte, hogy nem kíván a továbbiakban főtanácsadó lenni, de Fodor és Deák felmentési dokumentuma is csak a miniszteri aláírásra vár.

Az MTI megkeresésére a HM sajtóosztályán azt közölték, hogy nem kívánják kommentálni a lapban megjelenteket.

A Népszabadság felidézte: Fodor Lajos és Deák János neve a legutóbb akkor szerepelt a sajtóban, amikor a HM jelenlegi vezetése beszámolt a HM-lakások ügyéről; ezeket 2005-ben és 2006-ban visszás körülmények között engedték megvásárolni. A tárca új vezetésének vizsgálata nyomán Juhász Ferenc volt miniszter döntéseivel kapcsolatban több feljelentést is tettek.

Mint írták, a nyilvánosságra került dokumentumok szerint Fodor Lajos volt vezérkari főnök, jelenlegi közigazgatási államtitkár egy XIV. kerületi 115 négyzetméteres, 8,8 millió forintra értékelt lakást vett meg korábban nem egészen egymillió forintért. Fodor a szintén katona édesapja szolgálati lakását is megvette a testvérével közösen: egy 3,4 milliós ingatlant alig több mint háromszázezer forintért. A miniszteri biztos Deák János pedig egy XI. kerületi, 28 milliós lakáshoz jutott hozzá alig több mint nyolcmillió forintért – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik