Belföld

Tovább húzódik Gyurcsány Ferenc mentelmi ügye

További iratokat kér az ügyészségtől az Országgyűlés mentelmi bizottsága a volt kormányfő ügyében.

A nyolctagú mentelmi bizottság 7:1 arányban támogatta, hogy további iratokat kérjenek be Gyurcsány Ferenc mentelmi jogának felfüggesztése kapcsán – közölte Rubovszky György, a testület KDNP-s elnöke. Hozzátette: arról viszont egyhangúlag döntöttek, hogy milyen iratokat kérnek be. Arról, hogy milyen dokumentumokról van szó, Rubovszky György nem nyilatkozott. Mint közölte, zárt ülésen tárgyalt mentelmi ügyről van szó, ami titkossággal jár.

A dokumentumok megküldésére határidő nincs, amikor ezek megérkeznek, a mentelmi bizottság folytatja a munkát.

Gyurcsány Ferenc azt jelezte, hogy szerdán délelőtt szeretné megnézni az iratokat, ezt biztosítják számára – közölte Rubovszky György.

Az ügyészség a sukorói kaszinóberuházás telekcseréjének ügyében kérte a korábbi miniszterelnök mentelmi jogának felfüggesztését. Gyurcsány Ferencet hivatali visszaélés miatt gyanúsítottként hallgatnák ki.

A mentelmi bizottság ülésén a további iratok bekérésére a Jobbik képviselője szavazott nemmel. A testület paritásos, vagyis egyenlő számban vannak benne kormánypárti és ellenzéki tagok: három fideszes, egy kereszténydemokrata, két szocialista egy jobbikos és egy LMP-s alkotja azt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik