Belföld

Gyurcsány: “A pénz (tárnok) beszél, a karaván halad…”

Mindössze ennyit reagált a volt kormányfő az FN.hu Puch Ferenccel készített interjújára, melynek címe: Elég volt Gyurcsányból!

“A pénz (tárnok) beszél, a karaván halad…” – így reagált Gyurcsány Ferenc arra, hogy az MSZP pártigazgatója egy interjúban arról beszél, hogy nincs metszete a gyurcsányi és a Mesterházy-féle világképnek és hogy a Magyar Szocialista Párt alapvető érdeke, hogy vezetésében megszűnjön a jelenlegi kétfejűség.

Puch László az Fn.hu-nak adott interjújában az MSZP-n belüli rendbetételről azt mondta, hogy “Nem könnyű a feladat, hiszen a probléma oka egy volt miniszterelnök-pártelnök. Aki ugyan komoly teljesítményre képes, rendelkezik víziókkal, de a társadalmi megítélése nem éppen pozitív.” Szerinte Gyurcsány Ferenc egy más típusú pártot képzel el, mint a tagság többsége, és ez a fő baj. A volt miniszterelnök ugyanis sosem az MSZP-nek, hanem egy általa megálmodott pártnak akart az elnöke lenni – fogalmazott.

A szocialista politikus arról is beszél, hogy legkésőbb a következő, őszi kongresszuson el kell dőlnie a vitának. Bár lehet, hogy előbbre hozzák, ebben az elnökség és a választmány dönt. “Ha Gyurcsányban nincs belátás, egyetlen lehetőségünk marad: a politikai elszigetelés”. Ez nem a kizárást jelenti, az “avval járó procedúra rengeteget ártana a pártnak”.

Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán osztotta meg a Puch Lászlóval készült interjút, amelyről mindössze annyit írt: “A pénz (tárnok) beszél, a karaván halad…”.

AJÁNLOTT LINK:

Puch László: Elég volt Gyurcsányból! (FN.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik