Belföld

HOPPÁ! – Új Budapest Bár album

Május 16-án új nagylemezzel jelentkezik az utóbbi évek egyik legeredetibb és legüdítőbb produkciója, a Budapest Bár. Jávor Pál, Kabos Gyula, Harangozó Teri, a Hungária, a Beatles, a Doors, az Európa Kiadó számai mellett több ismert dalt is hallhatunk a Hoppá! című új albumon.

HOPPÁ! – Új Budapest Bár album 1

A Budapest Bár május közepén jelenteti meg legújabb nagylemezét, Hoppá! címmel, a produkcióból már jól ismert énekesekkel (Behumi Dóri, Ferenczi György, Frenk, Keleti András, Kiss Tibor, Kollár–Klemencz László, Lovasi András, Németh Juci, Rutkai Bori, Szűcs Krisztián). A népszerű együttes negyedik albumán többek között Jávor Pál, Kabos Gyula, Harangozó Teri, a Hungária, a Beatles, a Doors, az Európa Kiadó ismert dalainak feldolgozása hallható, mint például az Akácos út, az Alabama Song, a Bubamara, az Ördögtánc, a Tranzisztorkor hajnalán, Surda dala, Lövölde tér, vagy a Bolyongok a város peremén. Az új lemezen többféle zenei stílus is felfedezhető: az orosz, szerb és magyar cigányzene, a gypsy swing és a latin, a rock and roll és a reggae, az underground és a kuplé jól megférnek egymás mellett.

A HOPPÁ! a Budapest Bár eddigi legérettebb és legmesszebb mutató albuma. A zenei közjátékok, az improvizációk olyan változatossá teszik a 20 dalt tartalmazó CD-t, hogy a hangulat nem ül le egy percre sem. Ezt szerencsésen segíti, hogy az énekesek hallhatóan nem a magyar operett- vagy színész előadói hagyományoknak próbálnak megfelelni, hanem nagyon karakteresen hozzák a saját figurájukat. Előadásukban új életre kelnek a dalok, miközben az időben és térben is sokfelől érkezett zenei anyag tökéletesen egységesnek hat. Úgy tűnik, mostanra a Budapest Bár úgy lett előremutató és sokféleségében is komplex produkció, hogy játszi könnyedséggel kalandozik az utolsó száz év zenei kínálatában. Példájuk mutatja: egy jó dal nemcsak akkor lehet sláger, amikor készült: ezek a dallamok, harmóniák, szövegek újra és újra felfedezésre méltóak.

A Budapest Bár lemezbemutató koncertjére május 30-án és 31-én kerül sor az A38 hajón. A jegyek elővételben már kaphatóak a www.jegymester.hu oldalon, vagy az A38 hajó jegypénztárában.

HOPPÁ! – Új Budapest Bár album 2

A Budapest Bár zenekar: Farkas Róbert (hegedű), Farkas Mihály (cimbalom), Ökrös Károly (tangóharmonika, zongora), Farkas Richárd (bőgő), Kisvári Ferenc (dob)

Ének: Behumi Dóri, Ferenczi György, Frenk, Keleti András, Kiss Tibor, Kollár – Klemencz László, Lovasi András, Németh Juci, Rutkai Bori, Szűcs Krisztián

Producer: Gáncs Andrea

A Budapest Bár Hoppá! című lemezének kiadója a SONY Magyarország.

Nyeremény: 3 db páros jegy a lemezbemutató koncertre május 30-ra.

Nyerteseink:
Lengyel Ágnes – Dunaharaszti
Majdanics Ferencné – Budapest
Balogh Tamás – Kistarcsa

Ajánlott videó

Olvasói sztorik