Belföld

Kormánypárti politikus nyert a XVI. kerületi választáson

A Fidesz-KDNP politikusa nyerte meg a XVI. kerületi időközi önkormányzati képviselő-választást vasárnap.

Az előzetes eredmények szerint Vincze Ágnes (Fidesz-KDNP) a szavazatok 50,89 százalékát (488 szavazat) szerezte meg. Második helyen Büki Tamás, a Pártfüggetlenek Lokálpatrióta Szövetsége (PLSZ) jelöltje végzett 20,33 százalékkal (195 szavazat), míg a harmadik helyen a szocialista Király András László a voksok 15,75 százalékával (151 szavazat).

A Jobbik jelöltje, Kaszás Gábor a negyedik helyen végzett 9,28 százalékkal (89 szavazat), az ötödik pedig az LMP jelöltje, ifj. Mizsei László lett 3,75 százalékkal (36 szavazat).

A választási részvétel a XVI. kerületi 4-es számú választókerületben (ahol 4.410 a választásra jogosultak száma) 22 százalékos volt.

A most második Büki Tamás eddig is a képviselő-testület tagja volt, és az is marad, miután az októberi választáson a Civil Mozgalom (CM) színeiben kompenzációs listáról már mandátumot szerzett.

Az időközi választást azért kellett kiírni a XVI. kerület 4-es számú választókerületében, mert a Fidesz-KDNP egyik önkormányzati képviselője, Szatmáry Kristóf belgazdasági államtitkár lett a kormányban, és a tisztség – a törvény értelmében – nem egyeztethető össze a képviselői mandátummal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik