Belföld

A “Méltóságos Urak” és a nyugdíjasok

A tűzoltók szerint a két fideszes képviselő javaslata megalázza a magyar embereket.

A nyugállományba vonult rendvédelmisek “nem kívánnak a közmunkában robotoló polgártársaik munkafelügyelői lenni, mert ők a demokráciára és a jogállamra esküdtek fel és nem pedig egy politika diktatúrára” – reagált közleményben újabb szakszervezet, a rendvédelmi demonstrációk szervezésében jelentős szerepet vállalt Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete a Lázár János – Balsai István féle alkotmánymódosító javaslatra.

A tűzoltók több más rendvédelmi szakszervezethez hasonlóan az öregségi nyugdíjkorhatárt el nem ért nyugdíjasok ellátásának megváltoztatására, illetve megszüntetésére lehetőséget adó alkotmánymódosítási javaslatot kifogásolja. Szerintük a két fideszes képviselő előterjesztésével megalázzák a magyar embereket. A jelenleg hatályos és a nemrég elfogadott alaptörvény is tiltja a visszamenőleges hatályú törvénykezést. Ugyanígy tiltja ezt az eljárást az Európai Unió is, a vonatkozó jogszabályokat idézik is közleményükben a tűzoltók.

A HTFSZ honlapján közzétett közleményében megelőlegezi a témában várható kormánypárti válaszokat is. Ilyen a kétharmados választási győzelemre való hivatkozás, illetve, hogy “az Alkotmánybíróság a népakarat ellen és Magyarország érdekei ellen döntött”, vagy éppen a “Brüsszel nekik nem diktál”, illetve, hogy “gazdasági szabadságharc folyik.”

A közleményben következetesen “Méltóságos Urak” – nak szólított fideszes politikusokról kifejtik, hogy bár nem vállalnak azonosulást az 1945 utáni “kommunista” Alkotmánnyal, mégis “éppen úgy viselkednek, mint a kommunista diktátorok.” – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik